O nas
Podjetje TUŠ TELEKOM d.d. je nastalo s preimenovanjem podjetja Voljatel telekomunikacije d.d., ustanovljenega leta 2000. Na trg smo vstopili z inovativno rešitvijo klicnega dostopa do interneta, ki ni vključevala mesečne naročnine.

V nadaljnjih letih razvoja smo postali inovator na trgu telekomunikacij – leta 2005 smo prvi širšemu krogu uporabnikov ponudili IP-telefonijo, konec istega leta pa predstavili nov poslovni model hitrega internetnega dostopa ADSL po ceni klicnega dostopa. Leta 2006 smo prvi v Sloveniji začeli tudi s trženjem storitve ADSL 2+, ki jo domačim in poslovnim uporabnikom ponujamo tako v svojem kot v omrežju nacionalnega operaterja.

Konec istega leta smo se lastniško in poslovno povezali s podjetjem Tušmobil d.o.o., s katerim tvorimo steber informacijske in komunikacijske tehnologije v Poslovnem sistemu Tuš, v okviru katerega smo doslej ločeno ponujali fiksne (TUŠ TELEKOM d.d.) in mobilne (Tušmobil d.o.o.) komunikacijske storitve. V želji po večji sinergiji in posledično večjemu razponu komunikacijskih storitev smo se odločili, da družbo TUŠ TELEKOM d.d. pripojimo družbi Tušmobil d.o.o.. S pripojitvijo je na družbo Tušmobil d.o.o. prešlo vse premoženje ter pravice in obveznosti družbe TUŠ TELEKOM d.d.. Od 01.06.2009 naprej družba TUŠ TELEKOM d.d. ne obstaja, saj je družba Tušmobil d.o.o. kot univerzalni pravni naslednik vstopila v vsa njena pravna razmerja.

Danes našim uporabnikom omogočamo širok spekter internetnih dostopov, komunikacijske glasovne storitve, storitev IP-televizije, mobilno telefonijo ter tehnološko napredne pakete za dom ali pisarno.

Vizija
Zagotavljanje naprednih storitev, ki jih lahko naši uporabniki uporabljajo kjerkoli in kadarkoli in ki bodo poenostavile vašo vsakdanjo komunikacijo. Z našimi rešitvami vam pomagamo ujeti priložnosti.

Poslanstvo
Ponujamo napredne in uporabniku prijazne storitve.
Naša osnovna vodila so kakovost, inovativnost in zanesljivost.
V središču našega poslovanje je uporabnik. Z našimi storitvami je vaša komunikacija z najbližjimi in poslovnimi partnerji enostavnejša ter prijaznejša.
Naša največja vrednost ste naši uporabniki. Vam in za vas bomo razvijali napredne konvergenčne rešitve, ki bodo brisale meje med fiksnimi in mobilnimi komunikacijami.
Vizitka
Naziv podjetja: Tušmobil d.o.o.
podjetje za mobilne komunikacije
Skrajšan naziv: Tušmobil d.o.o.
Pravna oblika: Družba z omejeno odgovornostjo
Sedež podjetja: Brnčičeva ulica 49
  1231 Ljubljana - Črnuče
Direktor: Gregor Štampohar
Lastništvo zasebno
Matična številka: 5692229000
Višina osnovnega kapitala: 31.824.527,98 EUR
Identifikacijska številka za DDV SI 66863627
Številka transakcijskega računa: SI56 0294 3025 6849 437 SWIFT: LJBASI2X pri NLB d.d.
Vpisna številka v uradni evidenci pri Agenciji za pošto in elektronske komunikacije Republike Slovenije 248